Fotografom roka 2024 je André Boto

Profesionálny fotograf roka 2024 FEP je André Boto!

V roku 2023 sa portugalský fotograf André Boto stal prvým fotografom, ktorý vyhral FEP Awards dvakrát, no teraz opäť prepíše históriu a stáva sa prvým fotografom, ktorý ju vyhral trikrát.

Viac ako 3 300 snímok na FEP Awards bolo poslaných do súťaže a chceme sa vám všetkým poďakovať za dôveru, ktorú máte v našu prácu a naše poslanie oslavovať najtalentovanejších fotografov Európy.

Predseda Brouwers: „Tento rok je to prvýkrát, čo sme zaviedli hĺbkovú kontrolu nespracovaných súborov všetkých finalistov. Naším cieľom je presadzovať princípy čistej fotografie s absolútnym minimálnym používaním AI a stock obrázkov v niekoľkých kategóriách, ktoré to umožňujú. Uprednostňovaním autentickosti a integrity zaisťujeme, že každý víťazný obrázok je skutočným odrazom schopností a vízie fotografa.“

Predseda poznamenal: „Aj s niekoľkonásobným víťazom Zlatej kamery bola súťaž opäť mimoriadne napínavá. Rovnako ako minulý rok sme museli počkať, kým príde úplne posledný hlas, kým bude jasné, kto bude celkovým víťazom.“

Zo Slovenska bola ocenená aj naša členka Veronika Šandorová, ktorá získala ocenenie Golden Camera Award v kategórii Domesticated Animals a Tomáš Paule, ktorý získal 8.miesto v kategórii Illustration/Fine Art.

Galériu všetkých víťazov Golden Camera ako aj ďalších víťazov a ocenených obrázkov si môžete pozrieť kliknutím nižšie.

Kliknutím sem zobrazíte 10 najlepších víťazov

Kliknutím sem zobrazíte ocenenia jednotlivých obrázkov

Gratulujeme všetkým našim víťazom v roku 2024!

Previous
Previous

Valné zhromaždenie FEP 2024

Next
Next

CeWe patronát