Nový člen: Rudolf Baranovič

Rudolf Baranovič, 56-ročný nadšenec fotografie, sa tejto vášni venuje aktívne už 16 rokov. Tento bratislavský reportážny a dokumentárny fotograf sa špecializuje na zachytávanie dynamických momentov z kultúrnych a športových podujatí. Svoju kariéru si vybudoval najmä v oblasti koncertnej fotografie, kde je oceňovaný pre svoj talent vystihnúť atmosféru a preniesť diváka priamo do centra diania.

Keď nepracuje, Rudolf sa s radosťou venuje čiernobielej street fotografii, ktorá je jeho najväčšou vášňou. Jeho unikátny pohľad na každodenný život v uliciach Bratislavy vie pretaviť do jedinečných snímok, ktoré rozprávajú príbehy a vyvolávajú silné emócie.

Rudolfova práca nezostáva nepovšimnutá ani v médiách. Dlhodobo spolupracuje s renomovanými redakciami ako jazz.sk, popular.sk, hudba.sk, hudobnyzivot.sk a prohuman.sk, kde jeho fotografie pravidelne dopĺňajú články a blogy. Jeho dielo si všimli aj mnohé mediálne portály, ktoré s ním publikovali rozhovory v internetových aj tlačených verziách.

Okrem toho Rudolf usporadúva workshopy, napríklad v Krajskom kultúrnom stredisku v Žiline, a vyučuje v Akadémii kreatívnej fotografie. Aktívne spolupracuje s inštitúciami ako Karloveské kultúrne centrum Kamel klub, kde pôsobí nielen ako fotograf, ale aj ako porotca fotografickej súťaže Umenie prežiť. Jeho spolupráca zahŕňa aj taliansky kultúrny inštitút.

Rudolf má za sebou množstvo výstav, klubových aj autorských. Jednou z najvýznamnejších bola výstava vo Zvolene v roku 2020, ktorú organizovala umelecká agentúra Divart. V januári 2022 mal klubovú výstavu v Prahe v Leica Gallery, kde vystavoval spoločne s ďalšími členmi facebookovej skupiny Streetphoto není jen cvak ulice, ktorej je aj administrátorom.

Napriek tomu, že sa často nezúčastňuje súťaží, v roku 2021 zaznamenal úspech v súťaži Slovak Press Photo, kde sa stal finalistom v kategóriách Svet umenia a kultúry a každodenný život. Rudolf Baranovič tak neustále dokazuje, že jeho schopnosť zachytiť nezabudnuteľné okamihy je naozaj výnimočná.

Previous
Previous

Fotografia ako umenie: Prečo je tlač dôležitá

Next
Next

Workshop zdarma s Martinom Krystýnekom