Výsledky FEP Awards 2023

Profesionálny fotograf roka 2023 FEP je André Boto

Rok 2023 je historickým rokom udeľovania cien FEP, súťaž existuje od roku 2010 a každý rok ju vyhral iný fotograf, až teraz sme získali nášho prvého dvojnásobného víťaza André Bota z Portugalska. Trefne Boto bol ten, kto vyhral úplne prvý titul už v roku 2010.

Opäť viac ako 300 európskych fotografov zaslalo svoje snímky do FEP Awards. Je jasné, že toto je súťaž, ktorú si európski fotografi vážia a chcú sa jej zúčastniť. Chceme vám všetkým za všetko poďakovať!

Pre nášho predsedu Johana Brouwersa a jeho tím 30 medzinárodných porotcov nebolo ľahké prejsť a vyhodnotiť všetky prihlásené obrázky, ale ako vždy tvrdo pracovali na dokončení úlohy a teraz môžeme vidieť výsledky ich práce. Takže ešte raz srdečná vďaka našim porotcom! Viac o našich sudcoch si môžete prečítať tu.

Predseda Brouwers hovorí: „Je jasné, že do súťaže FEP vstúpila nezastaviteľná vlna nových technológií. Vďaka AI zaznamenala kategória digitálnych obrázkov obrovský rast a bolo to viditeľné aj v iných kategóriách, ako sú komerčné, ilustračné a dokonca aj móda a portrét.“

Ceny FEP sa tentoraz konali v divadle RockOpera v krásnej a historickej Prahe. Mužom večera bol nepochybne André Boto, bol finalistom v neuveriteľných 6 z 12 súťažných kategórií a získal 3 medaily, po jednej z každej farby: zlatú, striebornú a bronzovú. To, že sa stal finalistom 6 rôznych kategórií, dokazuje, aký je všestranný a talentovaný fotograf.

Pozoruhodný bol aj úspech prvého účastníka Aruna Mohanraja z Veľkej Británie, ktorý sa zúčastnil FEP Awards úplne prvýkrát a vracia sa domov 3 oceneniami Zlatá kamera, aby ukázal svoje úsilie!

Predseda poznamenal: „Prvýkrát počas môjho päťročného predsedníctva udeľovaniu cien FEP sme museli počkať, kým neprišli posledné hlasy, kým bolo jasné, kto bude celkovým víťazom. Konkurencia nebola nikdy tak blízko."

Galériu všetkých 12 víťazov zlatého fotoaparátu, ako aj ďalších víťazov a ocenených obrázkov si môžete pozrieť na stránke FEP.

Z našich členov sa najlepšie umiestinl Filip Hrebenda, ktorý získal Gold Award v kategórii Landscape, Veronika Šándorová,EP 4.miesto v kategórii Domesticated animals a Dušan Holovej, MQEP 6.miesto v kategórii Advertising / Commercial.

Gratulujeme všetkým víťazom v roku 2023!

Previous
Previous

Predstavujeme nových partnerov

Next
Next

QEP / MQEP 2022, Vysoké Tatry